Happy Days

Happy Days

Lidt reflektioner på den forløbne uge

Hvis nogen skulle være i tvivl, så elsker jeg at undervise!
Det er super fedt at se hvordan I udvikler jer. Både fysisk, men også mentalt, bliver der rykket grænser.

Der er dog tidspunkter hvor mit lille trænerhjerte hopper lidt ekstra hurtigt.
Indenfor den sidste uge er dette sket lidt flere gange end hvad jeg har været vandt til og jeg vil gerne dele et par af disse øjeblikke med jer.

Wow, en lunge åbenbaring”
Udbryder en pige, efter jeg korrigerede for dårlig balance i en lunge.

Det synes ellers simpelt. Lad være med at sætte dine fødder på lige linie, men hold ca. en skulderbredde mellem fødderne når du går frem (eller tilbage) i en lunge, ellers har du dårlig balance.

Det er en dejlig fornemmelse, når man relativt “let” kan forbedre en teknik, som har stor indflydelse på præstation og effektivitet. Det er dog også en lille reminder til os instruktører, at lige meget hvor simpel, eller åbenlys vi selv tror og mener en detalje er, kan den have stor indvirkning og indflydelse for dem vi træner.

Tip til korrigering af for smal lunge
Er du gået ned i en for smal lunge, hvor dine fødder står på linie, så tvist hoften lidt mod den åbne side, mens fødderne drejer med og du står nu i en god og stabil possition.

Tip til træning af korrekt lunge
Stil dig med din ene fod på en linie. Når du går frem i lunge, sørg for at foden stadig rammer denne linie, derved sikrer du at du stadig har en korrekt og stabil benstilling.

Jeg havde næsten vænnet mig til at have lettere rygsmerter

Hvor skræmmende denne overskrift end er, så er den måske mere normal, end man skulle tro.
Sætningen er sagt omkring øvelsen “Kettle Bell swings”.
Nedenfor finder du to videoer af martin. De er taget med en uges mellemrum i tredje runde af en træning som indbefatter 10 øvelser, hvor man arbejder i 45 sekunder, starter den næste øvelse på minuttet og med 2 minutters pause mellem runderne.

I de første runder havde jeg korregeret lidt for vinkel af overkroppen og optog så tredje runde med min mobil. Vi ved alle, at jo mere trætte vi er, jo tydeligere bliver vores fejl og svage sider. Derfor blev jeg ekstra opmærksom på at Martins knæ bevægede sig ret meget frem og tilbage, så vægten kom helt frem på forfoden (med løftet hæl) og tilsvarende på hælen, i yderstillingerne, i stedet for at have en stabil base. Jeg siger han skal have mere fokus på sine knæ og ballance i forhold til overkroppen og at næste fokus område bør være kraftigere eksplosion i hoftebevægelsen.

Da jeg snakker med Martin ugen efter, siger han at han har trænet svings flere gange, hvor han har været opmærksom på fokusområderne og at han ingen smerter har haft.

FUCKING FEDT!

Ja undskyld sproget, men sådan følte jeg det sgu!
Martins svings har stadig fejl og mangler (men han har nu foden i gulvet) og at han nu ikke har smerter efter øvelsen er altså bare fantastisk og super fedt.

Rigtig god træning derude

Nicolai

“Tak for de gode råd om swingteknik ifm. kb swings.

Dit råd om at fokusere på mine knæ og prøve at minimere bevægelsen i vandret plan
under øvelsen, har virkeligt gjort en forskel.

Jeg havde næsten vænnet mig til at have lettere rygsmerter hver gang efter kb
swings. De er nu helt væk :-)

Tidligere troede jeg at smerterne kom af at jeg bukkede for meget sammen med
overkroppen, men kan nu se at problemet lå et helt andet sted…..

Tak for god træning og saglig rådgivning….keep up the good work….

Martin”

EDIT:

Fem dage senere, går det i den rigtige retning. Der er nu tydelig forbedring i hoftens eksplotion og der trækkes ikke så meget med armene mere..

Mærker: , , , ,
Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>